2011. június 7., kedd

Bodzatea télire

Ha már elég bodzaszörpöt ittunk, és még mindig van bodzavirág - érdemes megszárítani!
Mennyei ízű teát csinálhatunk belőle később, egy kevés mézzel ízesítve.

Az eggyel előbbi (bodzalimonádé) blogbejegyzésben vannak a bokor, a virág és a szedés képei. 

Tehát először is meg kell szárítani a virágokat, akár egy kosárban is.
Legjobb az árnyékos, szellős, nem túl párás, pormentes hely... :)
No ennyi kívánalmat végigolvasni is sok... :(
Tehát tegyük egy kosárba és tegyük félre a lakás egy zugába!
Biztosan meg fog száradni!
 Ha megszáradt - néhány nap alatt - borítsuk egy aztalterítőre:
Vigyázat! Egészen csörgősre kell száradnia - ha úgy érezzük, hogy még nem ilyen, egyszerűen hagyjuk még néhány napot száradni. Nincs pontos recept, hogy hány napot kell szárítani.
Ha kiöntöttük a kosárból a terítőre, kezdjül el lemorzsolgatni a vastag száráról a virágokat.
Jobb oldalt van a szárítmány, középen, meg az üvegben ami már le van morzsolgatva (a vékonyabb virágszárak maradhatnak, nem kell túllihegni a dolgot), bal oldalon gyűjtögettem a vastagabb szárakat - az pedig a végén ment a komposztra.
 Íme itt a végeredmény:
 Feliratozás és mehet a kamrapolcra!
A legkellemesebb ízű téli átmelegítő, meghűlésre való tea, vagy csak élvezetből iszogatni egy kis mézzel.

Recept: 1 kiskanál szárított virág, 2,5 dl forró víz, kb 5-10 percig hagyjuk ázni, majd leszűrjük és mézzel ízesítjük. Fantasztikusan finom! Érdemes a szárítgatására egy kevés időt fordítani!
Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése